Nico Sabbe is de echtgenoot van Lindsey en stond mede aan de wieg van Sartoria.

Waar retoucheer-, naai- en patroonwerk Lindsey’s domein is, neemt hij het creatieve facet en het uittekenen van designs voor zijn rekening. Een jarenlange ervaring in schilder- en tekenkunst is daarbij een handige hulp. Daarnaast heeft hij van kindsbeen af voeling met het vervaardigen van kleding : moeder was en is een begaafde en creatieve naaister die graag haar eigen kleding maakte en zijzelf leerde de knepen van het vak van haar tante, eveneens een gerenommeerde naaister.

Nico is ingenieur in de scheikunde en leraar chemie. Zijn (textiel)scheikundige achtergrond staat dan ook ten dienste bij het kiezen van stoffen en het beoordelen van hun eigenschappen. Het behandelen van vlekken is tevens zijn specialiteit, evenals het verlenen van advies voor het onderhoud van delicate stoffen.

De “GEMMA” - juwelenlijn is van zijn hand. Een passie voor edelstenen en mineralen die hem al ettelijke jaren door de aderen giert, vindt zijn weg in de juwelen die tot het Sartoria-assortiment behoren. Bij de handelaars in stenen en parels heeft hij dan ook de reputatie een “venijnige neus” te hebben : steevast plukt hij de meest kwalitatieve en zeldzame exemplaren eruit om ze aan scherpe prijzen in te slaan en vervolgens in juwelen te verwerken.
wpa748417d_0f.jpg
wpf6e237e2.png
wpcdbb7fe8.png
wp03df7de9.png
wpd1f4f395.png
wp4201be04.png
wp353fdab8.png
wp35456ea4.png
wp665319e1.png
wp8cf2d53d.png